niedziela, 24 marca 2013

KLASYCZNE PANCAKES.

 Składniki: 

 2 szklanki mąki pszennej 
 2 jajka 
 1,5 szklanki mleka 
 75 g rozpuszczonego masła 
 3 łyżeczki proszku do pieczenia 
 3 czubate łyżki cukru 
 szczypta soli

 Mąkę przesiać, jajka roztrzepać i połączyć dokładnie z mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na suchej patelni, podawać z syropem klonowym, miodem lub wg upodobania.


KLASYCZNE PANCAKES.

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1,5 szklanki mleka
75 g rozpuszczonego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 czubate łyżki cukru
szczypta soli

Mąkę przesiać, jajka roztrzepać i połączyć dokładnie z mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na suchej patelni, podawać z syropem klonowym, miodem lub wg upodobania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz